Artikkelikuva
Tällä palstalla julkaisemme tarinoita lukijoidemme kiinnostavista matkamuistoista. Haluatko kertoa omastasi? Ota yhteyttä toimitukseen anni.valtonen@fingo.fi.

Matkamuistoja: tansanialainen puulaukku säilöö sisäänsä terapeuttisia aforismeja

Festivaalikeikan jälkilämmöissä ostettu puusta koverrettu laukku on kulkenut lukijan mukana jo lähes vuosikymmenen ajan.

Vuonna 2014 Maailma kylässä -festivaalilla Helsingin Kaisaniemessä vetonaulana oli Lauri Tähkä. Artistin keikan jälkeen näin festivaalialueen myyntipöydällä Tansaniassa valmistetun puisen koristeellisen laukun, ja ajattelin että se on siinä, tuo minun on saatava. Muihin myyntipöydässä olleisiin esineisiin en kiinnittänyt huomiota.

Olen käynyt Tansaniassa useamman kerran, Vaasan ystäväkaupungissa Morogorossa. Vastaavaa laukkua en ole siellä koskaan nähnyt.

Koristeellisen laukun alkuperä on kiehtonut myös ystäviäni. Laukku on tehty kovertamalla yhdestä puusta. Sen kansi on erillinen, ja kapea olkanarukin siinä oli valmiina.

Säilytän laukussa pieniä lehdestä löytämiäni, minulle terapeuttisia aforismeja. On siellä tallessa myös erään tangokuningattaren Me Naiset -lehdestä löytämäni haastattelu.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!