Artikkelikuva
Tällä palstalla julkaisemme tarinoita lukijoidemme kiinnostavista matkamuistoista. Haluatko kertoa omastasi? Ota yhteyttä toimitukseen anni.valtonen@fingo.fi.

Matkamuistoja: tansanialainen puulaukku säilöö sisäänsä terapeuttisia aforismeja

Festivaalikeikan jälkilämmöissä ostettu puusta koverrettu laukku on kulkenut lukijan mukana jo lähes vuosikymmenen ajan.

Vuonna 2014 Maailma kylässä -festivaalilla Helsingin Kaisaniemessä vetonaulana oli Lauri Tähkä. Artistin keikan jälkeen näin festivaalialueen myyntipöydällä Tansaniassa valmistetun puisen koristeellisen laukun, ja ajattelin että se on siinä, tuo minun on saatava. Muihin myyntipöydässä olleisiin esineisiin en kiinnittänyt huomiota.

Olen käynyt Tansaniassa useamman kerran, Vaasan ystäväkaupungissa Morogorossa. Vastaavaa laukkua en ole siellä koskaan nähnyt.

Koristeellisen laukun alkuperä on kiehtonut myös ystäviäni. Laukku on tehty kovertamalla yhdestä puusta. Sen kansi on erillinen, ja kapea olkanarukin siinä oli valmiina.

Säilytän laukussa pieniä lehdestä löytämiäni, minulle terapeuttisia aforismeja. On siellä tallessa myös erään tangokuningattaren Me Naiset -lehdestä löytämäni haastattelu.