Artikkelikuva

Herkkusieni-wellington on makuelämys taikinakääreessä

Mehevä wellington sopii niin alkupalaksi kuin pääruuaksikin.

Alkuperäinen wellington valmistetaan lihasta. Herkkusieni-wellington on täysin vegaaninen ja sulattaa kaikkien sydämet.

Kullanruskean taikinakuoren sisällä piileskelee mehevä täyte, joka on täynnä makua. Pähkinärouhe antaa rapsakkaa suutuntumaa, ja sinappi viimeistelee kokonaisuuden. Herkkusieni-wellington sopii mainiosti myös esimerkiksi joulupöytään niin alkupalaksi kuin pääruuaksikin.


Herkkusieni-wellington

Valmistusaika: 1 tunti
8 annosta

750 g tuoreita herkkusieniä

1,5 dl (125 g) riisiä

2,75 dl vettä

2 tl oliiviöljyä

1 iso sipuli

4 isoa valkosipulinkynttä

150 g pinaattia

2 rkl sinappia

100 g saksanpähkinöitä

60 g vegaanista juustoraastetta, kuten parmesania

suolaa, pippuria

5 lehtitaikinalevyä (500 g)

2–3 tl kasvimaitoa (soija- tai kauramaitoa) taikinan voitelua varten

tuoreita timjaminoksia

Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Keitä riisi kypsäksi. Pilko sipuli ja herkkusienet pieniksi paloiksi. Jätä kolme pienehköä herkkusientä sivuun odottamaan.

Kuullota sipuli pannulla oliiviöljytilkassa. Kun sipuli on saanut kullanruskean värin, lisää sekaan paloitellut herkkusienet. Paista noin 5 minuuttia.

Kumoa paistetut sienet ja sipuli talouspaperilla suojatulle lautaselle. Painele paperilla sieniä ja sipuleita, jotta ylimääräinen neste lähtee pois.

Pilko valkosipuli pieniksi paloiksi ja paista pannulla oliiviöljytilkassa. Lisää parin minuutin päästä sekaan pinaatinlehdet. Paista noin 5 minuuttia, kunnes lehdet ovat kutistuneet. Kumoa valkosipuli ja pinaatti lautaselle ja painele talouspaperilla.

Laita kaikki paistetut ainesosat ja riisi kulhoon. Lisää sekaan sinappi, rouhitut pähkinät, juustoraaste ja mausteet. Sekoita hyvin. Maista, ja mausta tarpeen vaatiessa enemmän.

Kaulitse lehtitaikina suureksi ja ohueksi levyksi. Kumoa täyte taikinalevyn keskikohtaan toiseen päätyyn. Asettele täytteen keskelle kolme herkkusientä. Peittele sienet täytteellä. Painele täytteestä tasainen pötkö. Kääntele taikina tiiviisti täytteen ympärille. Voitele pötkön pinta kasvimaidolla ja tee veitsellä taikinaan viillot.

Paista noin 25 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes taikina on saanut kauniin värin pintaan. Anna jäähtyä hetken ja koristele timjaminvarsilla.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!