Artikkelikuva

Hujauksessa Italiaan – Tomaattinen mascarponekastike piristää pöytää

Täyteläinen tomaatti-mascarpone -pasta on värikäs ja maukas. Pastaa varten ei tarvitse viettää keittiössä tunteja, se valmistuu hetkessä.

Tomaattinen mascarponekastike on täynnä makua. Täyteläinen koostumus sulaa suuhun ja sekaan paloitellut kirsikkatomaatit antavat mukavaa suutuntumaa.

Räiskyvän punainen väri tuo piristystä etenkin harmaiden talvipäivien ruokapöytiin. Mitä pidempään kastiketta hauduttaa, sitä enemmän maku syvenee. Tämä pasta-ateria valmistuu hujauksessa ja siksi se on sekä arjen että juhlavampien hetkien hittiruoka.

Tomaatti-mascarpone -pasta

2 tlk (800 g) tomaattimurskaa

1 prk (250 g) vegaanista mascarponea

Rasiallinen (250 g) tuoreita kirsikkatomaatteja

Ruukullinen tuoretta basilikaa

Suolaa

Pippuria

Kuivattuja yrttejä (esimerkiksi oreganoa)

Rypsiöljyä

Pastaa (noin 500 g)

Juustoraastetta (vapaavalintainen)

Paloittele puolet kirsikkatomaateista. Ruskista ne pannulla öljytilkassa korkeassa lämmössä.

Lisää sekaan tomaattimurska, reilu puoli ruukullista basilikanlehtiä ja mascarpone. Sekoita hyvin ja käännä hetken päästä lämpöä pienemmälle.

Anna hautua hiljalleen noin 20 min ajan. Mausta suolalla, pippurilla ja kuivatuilla yrteillä. Jos kastike on liian paksua, lisää joukkoon hieman vettä.

Kastikkeen hautuessa keitä pasta. Ruskista toisella pannulla öljytilkassa loput, pilkotut kirsikkatomaatit.

Asettele pasta ja kastike tarjoilulautasille. Koristele ruskistetuilla kirsikkatomaateilla, basilikanlehdillä ja halutessasi myös juustoraasteella. Nauti heti!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!