Artikkelikuva
Kestovaippailu on tärkeä ekoteko.

Kestovaipat tuntevat jo monet, mutta mitä kaikkea saakaan jo kestotuotteena? – Järjestö: ”yksikin käytetty kesto on hyvä juttu”

Kestotuotteista on tullut niin tärkeä osa ekologista elämäntapaa, että niiden ympärille on syntynyt oma järjestö.

Mieti simppeleintä ekotekoa, jonka voit arjessa tehdä. Yksi niistä on ehdottomasti valita kertakäyttöisen tuotteen sijasta kestotuote: talouspaperin tilalle kankainen kestoliina, nenäliinaksi kangasnenäliina, ihonhoitoon pesu- tai kestovanulappu.

Kestotuotteista on tullut niin tärkeä osa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, että sen ympärille on syntynyt oma järjestö: Kodin kestot ry.

Valtakunnallisesti, vapaaehtoisvoimin toimivan edunvalvonta- ja harrastejärjestön viesti kuluttajille on: yksikin käytetty kesto on hyvä juttu!

Yhdistys toimii kestotuotteiden asiantuntija tahona tuomalla esiin nykyaikaisia kodin ja hygienian kestotuotteita. Yhdistyksen tavoite on hälventää ennakkoluuloja ja edistää myönteistä suhtautumista kestävää elämäntapaa kohtaan.

Yksi suosituimmista kestotuotteista lienee kestovaippa. Kestovaippailunkaan ei tarvitse olla elämäntapa, vaan niitä voi käyttää myös osa-aikaisesti: vaikkapa kotona kestoja ja kaupungilla liikkuessa kertakäyttövaippoja.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!