• 18.4.2024

    Kestovaipat tuntevat jo monet, mutta mitä kaikkea saakaan jo kestotuotteena? – Järjestö: ”yksikin käytetty kesto on hyvä juttu”

    Kestotuotteista on tullut niin tärkeä osa ekologista elämäntapaa, että niiden ympärille on syntynyt oma järjestö.

  • 27.2.2023

    ”Me ei tarvita lisää kakkua, jos kakku jaetaan tasaisemmin” – Maailman Kuvalehden klubilla puhuttiin talouskasvusta ja kuluttamisesta

    Helmikuussa Maailmanluokan klubin vieraina olivat vaikuttaja-tietokirjailija Julia Thurén ja uskontotieteilijä -kestävyystutkija Mikko Kurenlahti. Seuraava klubi järjestetään 24.5.

  • 21.3.2022

    Tuontituotekin kasvattaa energiajalanjälkeä

    Tuontituotekin kasvattaa energiajalanjälkeä, kun jälki lasketaan kulutusperustaisen, kauppatasoitetun, energiankulutuksen mukaan. Suomen kulutusperustainen energiajalanjälki henkeä kohden on maailman kärkeä.

  • 3.2.2022

    Kestävä viljelyratkaisu löytyy merestä? – ”Merilevän viljely voi parantaa meren kuntoa poistamalla ylimääräisiä ravinteita”

    Kun etsitään kestäviä viljelyratkaisuja, kannattaa kurkata vesistöihin. Vesistöistä löytyy muun muassa merilevää, jonka viljely voi olla kestävää ja kustannustehokasta – kunhan ilmastomuutos ei pilaa viljelyolosuhteita.

  • 27.1.2022

    Maailman Kuvalehden jutulle kehitysjournalismin palkinto 2021 – Ulkoistavatko suomalaiset päästönsä?

    Karoliina Knuutin ja Mika Niskasen tutkiva juttu voitti 2021 kehitysjournalismin palkinnon. Maailman Kuvalehden julkaisemaa juttua kulutuspäästöistä kehuttiin perusteelliseksi ja monimutkaista asiaa ymmärrettävästi käsitteleväksi.

  • 1.11.2021

    ”Ei meidän hyvinvointia tarvitse enää kasvattaa, nyt on muiden vuoro”

    Oma tulevaisuutemme on riippuvainen siitä, mihin kehittyvien maiden talouskasvu ohjataan, Julia Thurén kirjoittaa.

  • 21.10.2021

    ”Nyt voimme katsoa intiimeinä hetkinä toisiamme silmiin” – Rubén Salgado kuvasi aurinkopaneelien valossa ihmisiä ympäri maapalloa

    Espanjalainen kuvajournalisti Rubén Salgado on kuvannut kuuden vuoden ajan ihmisiä, joiden elämä on mullistunut aurinkoenergian myötä.

  • 12.10.2021

    Pieneltä saarelta keskellä Intian valtamerta löytyy oma uniikki rupia

    Kalastuksesta ja turismista elävä Seychellit on Afrikan vaurain maa. Se on myös maailman pienin maa, jolla on oma valuutta.

  • 4.10.2021

    Maailma pukeutuu muoviin

    Synteettisten kuitujen maatumisajat ovat jopa monisatakertaisia luonnonmateriaaleihin verrattuna.

  • 1.10.2021

    Kirppisten lavea anti: seikkailua, aikamatkailua ja hyvää mieltä

    Maailman Kuvalehden toimitus esittelee oman suhteensa kirpputoreihin ja vintageen.