Artikkelikuva
Täytetyt taatelit sopivat tarjoiluksi vaikkapa illanistujaisiin. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta.

Taatelien taikaa: kauniit ja herkulliset taatelit tuovat säväystä vaikkapa joulupöytään

Nappaa talteen kauden resepti ja yllätä ystäväsi. Taatelit ovat paitsi maukkaita, myös erittäin ravinnepitoisia.

Kun haluat valmistaa nopeasti herkullisia pikkutarjottavia esimerkiksi illanistujaisiin, kokeile täytettyjä taateleita!

Taatelit ovat perinteisesti Lähi-Idässä yleisesti käytetty hedelmä, ja ne ovat
levinneet monikäyttöisyytensä vuoksi myös muihin maailman keittiöihin. Taatelit ovat paitsi makeita ja maukkaita, myös erittäin ravinnepitoisia. Ne sisältävät paljon kuituja, A-vitamiinia ja enemmän kaliumia kuin banaani.

Täytettyjen taatelien makumaailma on vivahteikas. Tuorejuusto tasapainottaa taatelin hedelmälihan makeutta, ja pähkinärouhe antaa rouskuvaa suutuntumaa. Kokonaisuuden viimeistelee aromaattinen appelsiini.

Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Erityisen näyttävä valinta on granaatinomenan siemenet, jotka muistuttavat ulkonäkönsä puolesta pieniä, säihkyviä jalokiviä.

Täytetyt taatelit

Ainekset:

200 g tuoreita taateleita (Medjool-taateleita, löytyy kauppojen hedelmäosastolta)

200 g vegaanista tuorejuustoa

100 g saksanpähkinöitä

100 g pistaasipähkinöitä

1 kokonainen granaattiomena

1 kokonaisen appelsiinin raastettu kuori

Ripaus suolaa

Tee taateleihin pitkittäisviilto ja poista kivet. Hienonna pähkinät rouheeksi ja pese appelsiini huolellisesti. Raasta appelsiinin kuori ja hienonna silpuksi. Kumoa leivontakulhoon tuorejuusto, hienonnetut pähkinät ja appelsiinin hienonnettu kuori. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Täytä taatelit tuorejuustotäytteellä ja koristele granaattiomenan siemenillä sekä muilla mieleisillä koristeilla. Halutessaan taatelien päälle voi vielä ripotella aavistuksen suolaa. Suola syventää makeaa makumaailmaa. Tarjoile ja nauti heti.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!