Artikkelikuva
Kukkakaalisiivet maistuvat makoisilta etenkin dipin ja tuoreiden yrttien kera.

Kuitupitoiset ja rapeat – kukkakaalisiivet maistuvat kaikenikäisille

Helpot kukkakaalisiivet ovat maistuva alkupala, lisuke tai välipala. Pankojauholla päällystetty kukkakaali muuttuu uunissa rouskuvan rapsakaksi.

Herkulliset kukkakaalisiivet maistuvat kaikenikäisille. Ne ovat alkujaan espanjalainen tapas, ja espanjalaisittain wingsit valmistetaan paistinpannulla paistaen. Kukkakaalin suutuntumasta tulee kuitenkin erityisen mehevä, kun siivet kypsentää uunissa. Pankojauhojen ansiosta ne ovat rouskuvan rapsakoita, ja pinta kauniin kullanruskea.

Kukkakaalisiivet sopivat sekä alkupalaksi, lisukkeeksi että välipalaksi. Mikäs sen parempaa kuin maistuva naposteltava, joka on nopea ja helppo valmistaa mutta lisäksi myös erittäin kuitupitoinen!

Mausteiset kukkakaalisiivet

1 iso kokonainen kukkakaali

7 dl pankojauhoja

3 dl vegaanista bbq- tai buffalokastiketta

2,5 dl vehnäjauhoja

1,25 dl kauramaitoa

1,5 dl vettä

1 rkl valkosipulijauhetta

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

Vegaanista majoneesia tarjoiluun, tuoreita yrttejä koristeluun

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Paloittele kukkakaali. Kumoa kulhoon vesi, kauramaito sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Upota kukkakaalilohkot seoksessa ja sen jälkeen pyörittele huolellisesti pankojauhoissa.

Asettele kukkakaalisiivet leivinpaperilla päällystetylle pellille, ja paista 20 min ajan.

Käännä siivet puolessa välissä paistoaikaa, jotta kumpikin puoli saa rapean pinnan.

Nosta siivet pois uunista ja töpöttele niiden pinnalle kauttaaltaan pullasudin avulla bbq- tai buffalokastiketta. Töpöttelemällä kastiketta ei tule liikaa, ja pinta säilyy rapeana.

Ripottele kastikkeella kuorrutettujen siipien päälle vielä hieman pankojauhoja, ja laita uuniin 10 minuutiksi. Kun kastike on karamellisoitunut, nosta siivet pois uunista.

Tarjoa uunituoreina majoneesin tai muun mieleisen dipin kanssa. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!