Artikkelikuva

Stereotypioiden rikkomista ja tiedon välittämistä: ”Toimimme linkkinä yhteiskunnan instituutioiden ja maahanmuuttajayhteisöjen välillä”

Nelisen vuotta toiminut HEED Finland pyrkii maahanmuuttajien terveyden, koulutuksen ja integraation edistämiseen. HEED järjestää aktiivisesti koulutus- ja keskustelutilaisuuksia pääkaupunkiseudulla.

Vuonna 2018 perustetun HEED Finlandin päätavoitteena on edistää Suomessa
asuvien maahanmuuttajien terveyttä, koulutusta ja integraatiota.

”Toimimme linkkinä yhteiskunnan instituutioiden ja maahanmuuttajayhteisöjen välillä”, järjestön perustaja ja puheenjohtaja Emmaculate Tamankag sanoo.

Niin ikään HEED pyrkii luomaan maahanmuutosta käytävälle yhteiskunnalliselle keskustelulle uudenlaista alustaa. Järjestön aktiivit ovat koulutuksen ja terveysalan ammattilaisia, jotka haluavat jakaa osaamistaan eteenpäin. HEEDissä uskotaan käytännön toimintaan, ja siksi koulutus- ja keskustelutilaisuuksia järjestetään pääkaupunkiseudulla aktiivisesti.

HEED pyrkii luomaan maahanmuutosta käytävälle yhteiskunnalliselle keskustelulle uudenlaista alustaa.

Koronan aikana järjestöllä on ollut tärkeä tehtävä maahanmuuttajia koskevien stereotypioiden rikkomisessa ja rokotteisiin ja terveyssuosituksiin liittyvän tiedon välittämisessä. Viestien on koettu menevän eteenpäin hyvin, sillä tapahtumiin osallistuneiden on ollut helppo samaistua HEEDin kouluttajien tarinoihin ja taustaan.

”Teemme vaikuttavaa käytännön integraatiotyötä, mutta hyvin vähäisillä resursseilla”, Tamankag sanoo.

Järjestössä toivotaan lisäresursseja, sillä toiminnalle on kysyntää.

HEED Finland ry

Perustettu: 2018

Motto ”Tieto on valtaa”

Jos järjestö olisi eläin, se olisi kanaemo, joka suojelee poikasiaan levittämällä siipensä niiden ylle. Emon tavoin HEED auttaa ja opastaa maahanmuuttajia toimimaan suomalaisessa yhteiskunnassa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!