Artikkelikuva
Perinteiset laskiaispullat täytetään täyteläisellä kookoskermalla ja raikkaalla mangolla.

Trooppiset laskiaispullat vievät aistit kaivatulle etelän lomalle

Perinteiset laskiaispullat täytetään täyteläisellä kookoskermalla ja raikkaalla mangolla.

RUOKA: Nykyinen laskiaispullaperinne yleistyi Suomessa vasta 1900-luvun puolivälissä, mutta sen historia ulottuu vuosisatojen taakse. Perinteinen kermavaahdolla ja mantelimassalla tai marjahillolla täytetty laskiaispulla on rakastettu klassikko, mutta välillä vaihtelu virkistää. Kookoskermavaahtotäytteiset mangopullat tuovat maailman maut laskiaispöytään. Täyteläinen kookosvaahto sulaa suuhun ja luo täydellisen makujen harmonian yhdessä raikkaan mangon kanssa. Mangopalat antavat suutuntumaa ja tasapainottavat hillon makeutta. Makumaailma on niin herkullinen, etteivät mango-kookospullat jää vain yhden laskiaisen hitiksi.

Mango-kookos- laskiaispullat (12 kpl)

Pullataikina:
2 1/2 dl maitoa
1 dl sokeria
1 muna
2 tl kardemummaa
0,75 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
7–9 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
voiteluun munaa

Kookoskermavaahto:
1 tlk / 400 ml kookosmaitoa (ei kevyttä)
sokeria tai hunajaa oman maun mukaan

Täyte:
200 g pakastemangokuutioita,
mango- tai aprikoosihilloa

Koristeluun:
tomusokeria

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, mausteet, sokeri ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä pehmeä, sulatettu voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä. Pyörittele taikinasta isohkoja pullia, ja anna niiden kohota liinan alla. Voitele kohonneet pullat munalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä ja saaneet väriä.

Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin ja anna sen viiletä yön yli. Huoneenlämpöisenä maito ei kiinteydy vatkatessa riittävästi. Avaa jääkaapissa säilytetty tölkki ja valuta vesimäinen aines pois. Lusikoi jäljelle jäänyt kermainen osuus leivontakulhoon ja vatkaa, kunnes koostumus on kuohkea. Mausta kookosvaahto sokerilla tai hunajalla.

Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne hillolla, kookoskermavaahdolla ja mangopaloilla. Siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoile heti.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!