Artikkelikuva
Adamadeyan avustuksella Moamin kylään on esimerkiksi rakennettu uusi kaivo.

Adamadeyan projektit Burkina Fasossa ovat perustarpeiden äärellä

Projektit ovat keskittyneet Moamin kylään, jossa on kunnostettu koulu ja rakennettu kaivo.

Länsi-Afrikassa sijaitseva Burkina Faso on yksi maailman köyhimmistä valtioista. Sitä vaivaavat kuivuus ja terrorismi. Adamadeya ry pyrkii parantamaan tilannetta toteuttamalla avustusprojekteja maan lounaisosissa sijaitsevassa Moamin kylässä. Projekteista päätetään kyläläisten toiveiden perusteella.

”Kyläkokouksissa eri ryhmien edustajat ovat olleet yksimielisiä. Puhdas vesi, koulunkäynnin turvaaminen ja terveydenhuolto ovat jatkuvasti nousseet tärkeimmiksi avun kohteiksi”, kertoo yhdistyksen rahastonhoitaja Kaisa Nissinen.

Yhdistyksen projekteissa on rakennettu kylään uusi kaivo sekä kunnostettu kylän koulu ja hankittu sinne opetusmateriaaleja. Adamadeya osallistuu myös lasten koulumaksujen maksamiseen. Tuki on näkynyt koulumenestyksen merkittävänä parantumisena.

Projektit rahoitetaan jäsenmaksuista, lahjoituksista ja Suomeen myytävistä burkinalaisista käsitöistä saaduin varoin.

Tulevaisuudessa Adamadeya haaveilee esimerkiksi kastelujärjestelmien rakentamisesta, sillä yhdistys haluaa tukea kyläläisten itsenäistä elinkeinonharjoittamista ja kestävää kehitystä. 


Adamadeya ry

Perustettu: 2015

Motto: ”Kutosella Suomessa saa kahvin, Burkina Fasossa tulevaisuuden.”

Järjestön voi lakkauttaa, kun Burkina Faso pystyy kantamaan vastuun ihmisten hyvinvoinnista ja koulutuksesta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!