Artikkelikuva
Isopandat ovat yksi maailman

Ei maahanmuuttajakarhuille!

Ähtärin eläintarhan suunnitelma vuokrata Kiinasta isopandoja suomalaisten iloksi on nostanut eläinoikeusjärjestöjen karvat pystyyn. Isopandat ovat yksi maailman tunnetuimmista uhanalaisista eläinlajeista, joka elää villinä vain Keski-­Kiinan vuoristoalueilla. Eläinjärjestö Animalian mukaan Suomen ilmasto on pandakarhuille liian kylmä, joten eläimet joutuisivat viettämään monta kuukautta vuodesta käytännössä sisätiloissa. 

Myös bambu – josta panda saa 99 prosenttia ravinnostaan – on Suomessa tuontitavaraa. Animalia kannustaakin ihmisiä tutustumaan eläimiin niiden luontaisissa olosuhteissa esimerkiksi vastuullisen luontomatkailun puitteissa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!