Artikkelikuva
Järistyksestä pelastunut pikkulapsi nukkuu kehdossaan Keraujan kylässä toukokuun alussa.

Nepal rakentaa järistysten jälkeen

Avustustöiden kuljetuksia varten on suunniteltu palkattavan 20 000 paikallista kantajaa.

Nepal. Huhtikuun lopulla maa järisi Nepalissa. 8 500 ihmistä kuoli. Lähes puoli miljoonaa kotia tuhoutui täysin, yli neljännes miljoona taloa vahingoittui muutoin. Ja sitten järisi uudestaan, toukokuun 12. päivä. Kuolleita 148, romahtaneita taloja entistä enemmän.

Heti maanjäristyksen jälkeen pelastetaan henkiä, vähän myöhemmin rakennetaan arjen edellytyksiä uudestaan. Nepalissa alkavat monsuunisateet kesäkuussa. Sitä ennen mahdollisimman monelle kotinsa menettäneelle on saatava jonkinlainen suoja, todetaan humanitaarisen avun koordinaatiosta vastaavan Ochan tilanneraportissa.

Välittömän ruoka-avun jälkeen pitää turvata ruokaturva. Siis se, että kriisin keskelläkin varaudutaan tulevaan. Kylvetään uutta satoa, korjataan vanhaa, ruokitaan eläimet.

Avun toimittaminen perille on haastavaa maassa, joka on jo ilman mullistuksiakin vaikeakulkuinen. Jotta ruoka-apu saataisiin perille kaukaisimpiinkin kyliin, avustustöiden kuljetuksia varten on suunniteltu palkattavan 20 000 paikallista kantajaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!