Kolumbiassa raivataan nyt miinoja

Hallitus ja sissijärjestö Farc ovat sopineet yhteistyöstä.

Kolumbia. Kolumbian hallitus ja sissijärjestö Farc ovat sopineet ryhtyvänsä raivaamaan yhdessä miinoja maan syrjäseuduilta, kertoo BBC. Osapuolet kertoivat neuvottelutuloksesta Kuubassa, jossa ne ovat käyneet rauhanneuvotteluja jo pari vuotta.

Farc on taistellut Kolumbian hallitusta vastaan 1960-luvulta lähtien. Nyt solmitun osasopimuksen mukaan sissit työskentelevät yhdessä armeijan kanssa miinojen ja muiden räjähteiden raivaamiseksi maastosta.
Raivaustöihin osallistuvat sissit eivät pukeudu univormuun eivätkä kanna aseita.

Kolumbia on yksi maailman miinoitetuimmista maista. Viimeisten 15 vuoden aikana maamiinat ovat tappaneet yli 11 000 ihmistä.

Puoli vuosisataa kestäneessä sisällissodassa on henkensä menettänyt yli 220 000 kolumbialaista.
Vuonna 2012 käynnistyneissä rauhanneuvotteluissa osapuolet ovat jo solmineet useita osasopimuksia, miinanraivauksen lisäksi muun muassa maareformista ja poliittisesta osallistumisesta.

Yhteistyössä toteutettavan miinanraivauksen onnistumista valvovat rauhanneuvotteluissa avustaneet maat, muiden muassa Norja.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!