Artikkelikuva

Perinteiden hedelmäsalaatti

Brasilialainen keittiö on täynnä ihmeitä. Niihin voi tutustua kirjassa Brassiruokaa grillistä ja sen vierestä.

Joulua ei ole ilman jouluruokaa. Niille, joita kinkku kyllästyttää, vaihtoehtoja tarjoaa Brassiruokaa grillistä ja sen vierestä. Kirjailijat David Ponté, Jamie Barber ja Lizzy Barber ovat koonneet yli sata herkullista reseptiä, jotka nojaavat kaksikon omiin kokemuksiin Cabana-ravintoloiden pitäjinä.

Lontoossa suosittu ravintolaketju keskittyy autenttiseen brasilialaiseen grilliruokaan, mutta kirja kattaa myös hedelmäiset aamupalat, katuruoan ja makeat jälkiruoat – eksoottisista cocktaileista puhumattakaan. Maistuisiko siis mangosalsa tai chilissä ja roomankuminassa marinoitu karitsa?

Brasilialainen keittiö on erilaisten perinteiden hedelmäsalaatti. Ruokakulttuurissa näkyvät paitsi portugalilaiset ja alkuperäiskansojen keittöt, myös Yhdysvaltojen ja Afrikan vaikutteet. Monikulttuurisen Brasilian keittiötä on vaikea selittää, mutta sitä kannattaa kokeilla.

David Ponte, Lizzy Barber, Jamie Barber (toim.): Brassiruokaa grillistä ja sen vierestä. Docendo 2015.

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!