Nicaragua rakentaa valtameret yhdistävän kanavan

Panaman kanavan kanssa kilpailevan reitin rakennus on tarkoitus aloittaa ensi vuosikymmenellä.

Nicaragua. Nicaragua aikoo kilpailla Panaman kanavan kanssa rakentamalla uuden yhteyden valtamerten välille. Yli 270 kilometriä pitkä kanava on määrä rakentaa Tyyneltämereltä Britojoen suistosta Bluefieldsinlahdelle Karibianmerelle, uutisoi Reuters.

Syvimmillään kanava olisi 27 metriä syvä, leveimmillään yli puoli kilometriä. Reitistä yli sata kilometriä kulkee Keski-Amerikan suurimmalla järvellä, Nicaraguanjärvellä.

Rakentamista kannattaa itsevaltaisesta hallinnosta syytetty presidentti Daniel Ortega. Hankkeella lasketaan olevan myös nicaragualaisten enemmistön kannatus.

Hanketta vetää hongkongilaisyhtiö, joka arvioi kustannuksiksi liki 30 miljardia euroa. Oikeusasiantuntijoiden mukaan hanke vahingoittaa Nicaraguan itsemääräämisoikeutta.

Epäilyksiä herättää myös projektin taloudellinen järkevyys. Kanavan kannattajat uskovat sen nostavan Nicaraguan köyhyydestä, mutta opposition edustajat puhuvat propagandapelistä.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa joulukuussa ja toiminnassa kanavan pitäisi olla vuonna 2020.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!