Artikkelikuva

Taivaallinen kalaryöppy yllätti Sri Lankassa

Kalasade otettiin kuitenkin hyvin vastaan, sillä vuonna 2012 asukkaat saivat niskaansa rapuja.

Sri Lanka. Pienen länsi­srilankalaisen kylän asukkaat yllättyivät iloisesti toukokuun 5. päivänä kohdalleen osuneesta paikallisesta kalasateesta, kertoo BBC. Kyläläisten niskaan ropisi taivaalta viitisenkymmentä kiloa pieniä, syömäkelpoisia kaloja. Osa kaloista oli vielä elossa.

Kalasaaliinsa kyläläiset keräsivät vesiastioihin odottamaan myöhempää valmistusta. Itse kalakuuron kylän asukkaat sanoivat kuulostaneen meluisalta.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Sri Lankassa sataa mereneläviä. Edellinen kerta koettiin maan eteläosissa vuonna 2012, kun taivaalta satoi punaisia rapuja.

Tutkijoiden mukaan kalakuuroja syntyy, kun pyörteiset tuulet kehittyvät matalien vesistöjen yllä syöksyvirtauksiksi ja nostavat mukaansa veden lisäksi kaikkea mahdollista, kuten kaloja, rapuja ja sammakoita. Pyörre voi kuljettaa niitä mukanaan pitkiä matkoja ennen kuin se sammuu, ja pilvestä alkaa sataa eläimiä.

Sri Lankassa kalaa pidetään arvossa ruuan raaka-aineena, joten 5–8 senttimetrin mittaisten sinttien yllättävä ilmaantuminen satoi suoraan myös kyläläisten kukkaroon.