Artikkelikuva

Naisten katoamiset­ jatkuvat Meksikossa

Ciudad Juárezissa on kahdenkymmenen vuoden aikana kadonnut ja surmattu tuhansia naisia.

Meksiko. Vaikka väkivalta meksikolaisessa Ciudad Juárezin kaupungissa on vähentynyt, naisten katoamiset ja surmat eivät lopu. Juárezissa on kahdenkymmenen vuoden aikana kadonnut ja surmattu tuhansia naisia.

Monet naisista ovat olleet tehdastyöntekijöitä, jotka ovat kadonneet työmatkallaan. Myöhemmin naisten silvotut ruumiit on löydetty kaupunkia ympäröivältä aavikoilta tai he ovat kadonneet jäljettömiin.

Naismurhien ja katoamisten syistä on vuosien saatossa esitetty useita teorioita. Kadonneiden naisten löytämisen puolesta perustettu Nuestras hijas sin regreso a casa -järjestön perustaja Marisela Ortiz uskoo katoamisten liittyvän ihmiskauppaan.

”On todisteita, että naisia viedään laittomasti Yhdysvaltoihin ja heidät myydään prostituoiduiksi. Jos naiset eivät jostain syystä kelpaa, heidät tapetaan. Kadonneiden tyttöjen profiili on myös lähes aina sama: he ovat kauniita, hoikkia ja nuoria”, Ortiz toteaa.

Pelkästään vuosien 2008–2013 välisenä aikana Juárezissa katosi lähes kaksituhatta naista.

Ciudad Juárezia kutsuttiin vielä muutama vuosi sitten maailman vaarallisimmaksi kaupungiksi. Vaikka kaupungin arki on viime vuosina rauhoittunut, kuolee Juárezissa väkivallan seurauksena yhä lähes päivittäin ainakin yksi ihminen.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!