Artikkelikuva

Isis rikastuu öljyllä

Terrorijärjestö nettoaa yli kolme miljoonaa Yhdysvaltain dollaria päivässä.

Irak. Terroristiryhmä Isis on rikkain terroristiryhmä koskaan. Näin kertovat Yhdysvaltain tiedustelupalvelu ja yksityiset turvallisuusasiantuntijat Associated Press -tietotoimistolle.

Lähteiden mukaan järjestö ”tienaa” yli kolme miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli 2,3 miljoonaa euroa päivässä. Tulot tulevat öljyn ja ihmisten salakuljetuksesta, varkauksista ja kiristyksestä.

Vielä Syyrian sisällissodan alussa ryhmä toimi Persianlahden rikkaiden asukkaiden lahjoituksilla. 

Sittemmin terroristiryhmä on vallannut isoja alueita Syyriaa ja Irakia ja sillä on hallinnassaan yhteensä 11 öljykenttää. Se käyttää öljyn salakuljetukseen vanhoja salakuljetusreittejä Turkin ja Irakin rajalla. Salakuljetus vahvistui sen jälkeen, kun Irakin johtaja Saddam Hussein kukistettiin vuonna 2003.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!