• 25.10.2023

  Kirja kahden kulttuurin välissä kasvavasta tytöstä: ”Ristiriidat tuovat kirjaan paikoitellen ei-valmiiksi-pureskeltuja ulottuvuuksia”

  Huono tyttö -romaanissa päähenkilö Saara taistelee itsensä irti pakkoavioliitosta, pois naista alistavan kulttuurin keskeltä, takaisin kohti Suomea ja vapautta. Ja samanaikaisesti lukija muistuttaa itselleen, ettei mikään – yksikään maa, kulttuuri tai uskonto – ole mustavalkoista, kirjoittaa Marie Kajava kirja-arviossaan.

 • 8.2.2021

  Turvapaikanhakijoiden kannustamista tunteja laskematta: "Ulkoilkaa, pyöräilkää, menkää kirjastoon, kirjoittakaa elämäkerta"

  Marja-Liisa Ezzine auttaa marokkolaisen miehensä kanssa irakilaisia turvapaikanhakijoita ja paperittomia selviytymään byrokratiaviidakossa.

 • 21.5.2020

  Autokorjaamoyrittäjä luottaa tulevaisuuteen

  Vantaalainen Arkan Hashem haluaa tarjota asiakkailleen parasta mahdollista palvelua. Poikkeustilan vuoksi alkuvuosi oli autokorjaamolla hiljainen, mutta kevään myötä työt ovat ilahduttavasti lisääntyneet.

 • 6.9.2019

  Luomisen liekki palaa Suomessa

  Sodan keskeltä Suomeen muuttaneet Hodhayfa Salih, Morsal Haydari ja Youssef Asad Alkhatib tekevät taidetta aina, kun saavat siihen tilaisuuden.

 • 8.3.2019

  Valokuva haastaa vallitsevat rakenteet – Poliittisen valokuvan festivaali esittelee uusia tapoja ajatella ja elää

  Neljättä kertaa järjestettävä festivaali vie katsojan Irakin vuoristoon, pohjoiskarjalaiseen omavaraistalouteen ja yhteisöasumusten ytimeen.

 • 8.1.2019

  Talo Bagdadissa vaihtui espoolaiseen kerrostalokaksioon

  Pitkän odotuksen jälkeen irakilainen al-Anin perhe aloittelee uutta elämää puolityhjässä asunnossaan. Ilman vapaaehtoisten apua ja lahjoitustavaraa pakolaisten arki olisi paljon vaikeampaa.

 • 19.12.2018

  Kuka sanoikaan, etteivät muslimit vietä joulua?

 • 23.11.2018

  Vastaanottokeskuksesta töihin – Seurasimme oleskelulupapäätöstä odottavan Feras al-Masoodin työpäivää

  Irakilainen Feras al-Masood on yksi niistä turvapaikanhakijoista, jotka ovat onnistuneet löytämään Suomesta palkkatöitä. Turvapaikanhakijoiden työllistymisestä hyötyvät paitsi he itse, myös työnantaja ja suomalainen yhteiskunta.

 • 19.9.2018

  Suomibyrokratiaa selkokielellä – arabiankielinen radiokanava toimii porttina suomalaiseen yhteiskuntaan

  Jos ei ymmärrä suomen kieltä, on usein huhupuheiden varassa. Radio Espoo International auttaa suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumisessa. Tuottajat aikovat laajentaa ohjelman myös muille kielille.

 • 9.8.2018

  Hussein al-Taee: ”Monen ihmisen sydän on helvetin likainen”

  Rauhanvälittäjä Hussein al-Taee paastoaa ja kiroilee. Äidiltään hän oppi empatiaa ja isältään häikäisevän puhetaidon.