Öljy sotki turistisaaren rannat Thaimaassa

Idylliset hiekkarannat muuttuivat hetkessä sitkeäksi öljypuuroksi.

Thaimaa. Heinäkuun 27. päivä Thaimaan rannikon edustalla pääsi Siaminlahteen noin 50 000 litraa raakaöljyä, kun öljyn siirtäminen tankkerista merenpohjassa sijaitsevaan öljyputkeen epäonnistui. Osa öljystä ajautui turistien suosiman Koh Samet -saaren rantaan.

Idylliset hiekkarannat muuttuivat hetkessä sitkeäksi öljypuuroksi. Suurimpia kärsijöitä ovat olleet alueen luonto ja turismista elantonsa saavat paikalliset ihmiset.

Turmasta on ottanut vastuun osittain valtio-omisteinen öljyjätti PTT Global Chemical. Thaimaalaisen The Nation -sanomalehden mukaan se alkoi maksaa elokuussa korvauksia öljyvuodon takia elantonsa menettäneille pienyrittäjille ja kalastajille.

Öljyvuodon jälkiä on siivottu niin armeijan kuin vapaaehtoisten voimin. Thaimaan ympäristöviranomaisten mukaan elokuun puoliväliin mennessä suurin osa alueesta oli saatu puhdistettua öljystä.

Koh Samet sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Bangkokista. Se on suosittu kohde niin ulkomaisten turistien kuin paikallistenkin keskuudessa. Eniten öljyä ajautui suositulle Ao Phrao -rannalle, joka sijaitsee saaren länsiosissa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!