Kyllä Hippo tietää 9/2013

Hippo tietää maiden päämiehien twittertileistä, äärimmäisessä köyhyydessä asuvista kiinalaisista ja kuinka suuri osa Detroitin katulampuista ei toimi.

36

prosenttia työikäisistä brasilialaisista kävi palkallisessa kokopäivätyössä vuonna 2012. Kiinassa vastaava luku oli 27 prosenttia, Intiassa 26.

40

prosenttia Detroitin katulampuista ei toiminut heinäkuussa 2013. Samaan aikaan Detroitin kaupungilla oli velkaa 20 miljardia dollaria.

123

maan päämiehellä oli oma Twitter-tili joulukuun 2012 viimeisenä päivänä. Tasan kaksi vuotta aikaisemmin Twitter-tilejä oli 33 maan päämiehellä. Tutkimuksessa oli mukana 164 maata.

700

miljoonaa kiinalaista eli äärimmäisessä köyhyydessä vuonna 1990. Vuoteen 2010 mennessä määrä oli pienentynyt 600 miljoonalla.

11 000

työpaikkaa saadaan, kun miljardi dollaria sijoitetaan maanpuolustukseen. Koulutuksen alueelle samalla summalla luodaan 27 000 työpaikkaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!