Leiri, koti yli 13 miljoonalle

Pakolaisleirillä-näyttely esittelee ihmisten toivottomuutta, sinikkyyttä ja toivoa. Millaista on, kun välietappi muuttuu pysyväksi kodiksi?

Valtaosa maailman yli 40 miljoonasta pakolaisesta elää kehitysmaissa. Kolmannes heistä asuu leireillä. Pakolaisleirillä on näyttely ihmisten toivottomuudesta, sinnikkyydestä ja toivosta. Millaista on, kun välietappi muuttuu pysyväksi kodiksi, jossa synnytään, käydään koulua ja vartutaan aikuisiksi?

Näyttely koostuu pakolaisten kertomuksista, valokuvaaja Leena Neuvosen ja toimittaja, kirjailija Annu Kekäläisen kuvista sekä hänen ja taiteilija Kristiina Tuuran teksteistä.

Kekäläinen on asunut Kakuman pakolaisleirillä Keniassa. Neuvonen ja Tuura ovat tutustuneet pakolaisleirien arkeen Ugandassa, Pakistanissa ja Kosovossa. Oman lisänsä näyttelyyn tuovat Tuuran instal­laatiot. Sandaaleista syntyvä polku ja pakolaisteltta muistuttavat kodeistaan paenneiden pitkästä matkasta ja auttavat ymmärtämään heidän kokemuksiaan.

Pakolaisleirillä -näyttely Helinä Rautavaaran museossa (Näyttelykeskus Weegee, Ahertajantie 5, Espoo) 2.6. asti.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!