Nepalilla ei ole varaa arvolähetystön kunnostukseen

Nepalin Lontoon lähetystörakennuksen vakuutusmaksuja ovat rästissä.

Nepal-Britannia. Nepal on vaarassa menettää arvokkaiden Lontoon lähetystörakennustensa hallinnan, koska se ei ole saanut maksettua lähes 55 000 euron vuosittaista vakuutusmaksua, kertoo The Kathmandu Post.

Vakuutus lankesi maksuun jo viisi kuukautta sitten. Vakuutustarkastajien mukaan lähetystön kunto on kuitenkin niin rapistunut, ettei rakennuksille voida myöntää vakuutusturvaa. Lähetystörakennusten tarvitseman remontin kustannusten arvioidaan kohoavan yli miljoonaan euroon.

Lontoon huippukalliissa Kensington Palace Gardenissa sijaitseva lähetystö siirtyi Nepalin haltuun 1938. Se oli kiitos nepalilaisten gurkhien omistautumisesta työlleen brittiarmeijassa.

Nepal maksaa lähetystöstä nimellistä vuokraa Britannian kuningashuoneelle. Vuonna 1980 uusittu hallintasopimus on voimassa 68 vuotta. 2030 saakka vuosivuokraksi on sovittu 2000 euroa, loppuajan kustannus on 2500 euroa per vuosi.

Lähetystö on viisikerroksinen ja sisustettu arvotaiteella. Kiinteistömarkkinoilla sen hinta laskettaisiin sadoissa miljoonissa euroissa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!