Artikkelikuva

Kondomikirja

Sukupuolentutkija Tiia Aarnipuu (s. 1974) ja kansantieteilijä Petja Aarnipuu (s. 1970) tarjoilevat vajaan sadan sivun edestä luettavaa kortongista Into-kustannuksen Kondomikirjassa.

Kortsua tutkaillaan kirjassa muun muassa osana ehkäisyvälineiden historiaa. Tiesitkö, että kumia ennen ehkäisynä käytettiin muun muassa krokotiilinlantaa ja lampaansuolia?
Kondomi – niin kuin ehkäisy ylipäätään – on myös moraalinen kysymys. Sille kirja on omistanut oman lukunsa. Myös kumitehtaalle kurkataan. Opusta kuvittavat paitsi kortsupaketit myös kondomimainokset eri vuosikymmeniltä. Ne ovat hilpeitä.
Kondomikirja on kelpo kesälahja ja kevyesti toteutettu lukupaketti ihan kenelle tahansa: kaikilla meillä on omat kondomikokemuksemme.

Tiia ja Petja Aarnipuu: Kondomikirja. Into-kustannus 2012.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!