Vähän rotia pussailuun

Tarjoilijan pöytään kiikuttaman kortin teksti kuuluu näin: Ravintolamme iloitsee siitä, että voimme tarjota ilmapiirin, joka on ihanteellinen toisiinne hullaantumiseen. Mutta jos kuitenkin hullaantuisitte vähän kohtuullisemmin, etteivät muut asiak­kaamme häiriintyisi.

Brasilia. Brasilialaisen Campinasin kaupungin ravintoloitsijoilla on ongelma. Liian moni asiakkaana oleva pariskunta on aivan liian into­himoinen. Empório de Nono -ravintolan omistaja Júnior Pattaro keksi kuusi vuotta sitten tehdä tarjoilijoidensa käyttöön valmiin ”rakastuneelle parille” osoitetun kirjeen, jonka henkilökunta voi viedä ylikuumentuneen parin pöytään.

Läheisessä Catedral do Chopp -ravintolassa taas yltiöpäisen kiihkeä suutelo tuo tarjoilijan siivoamaan pöytää. Muutamassa muussa paikassa tarjoilijoita on ohjeistettu huomauttamaan häiritsevästä suutelusta suoraan, kertoo Folha de São Paulo -lehti.

Kaikki asiakkaat eivät ole ravintoloiden linjasta innoissaan. Eräs vienompaa pussailua toivoneen kirjeen saajista on syyttänyt Empório de Nono -ravintolaa jopa oikeuksiensa polkemisesta ja uhannut oikeustoimilla.