Vähän rotia pussailuun

Tarjoilijan pöytään kiikuttaman kortin teksti kuuluu näin: Ravintolamme iloitsee siitä, että voimme tarjota ilmapiirin, joka on ihanteellinen toisiinne hullaantumiseen. Mutta jos kuitenkin hullaantuisitte vähän kohtuullisemmin, etteivät muut asiak­kaamme häiriintyisi.

Brasilia. Brasilialaisen Campinasin kaupungin ravintoloitsijoilla on ongelma. Liian moni asiakkaana oleva pariskunta on aivan liian into­himoinen. Empório de Nono -ravintolan omistaja Júnior Pattaro keksi kuusi vuotta sitten tehdä tarjoilijoidensa käyttöön valmiin ”rakastuneelle parille” osoitetun kirjeen, jonka henkilökunta voi viedä ylikuumentuneen parin pöytään.

Läheisessä Catedral do Chopp -ravintolassa taas yltiöpäisen kiihkeä suutelo tuo tarjoilijan siivoamaan pöytää. Muutamassa muussa paikassa tarjoilijoita on ohjeistettu huomauttamaan häiritsevästä suutelusta suoraan, kertoo Folha de São Paulo -lehti.

Kaikki asiakkaat eivät ole ravintoloiden linjasta innoissaan. Eräs vienompaa pussailua toivoneen kirjeen saajista on syyttänyt Empório de Nono -ravintolaa jopa oikeuksiensa polkemisesta ja uhannut oikeustoimilla.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!