Pomot tienaavat parhaiten Brasiliassa

Jos olet jättipalkoista ja -bonuksista kiinnostunut yritysjohtaja, suuntaa Brasiliaan.

Brasilia. Maassa on nimittäin maailman korkein pomoportaan palkkataso, raportoi Brasil Econômico -lehti.

Viime vuonna brasilialaiset toimitusjohtajat tienasivat palkkana ja bonuksina keskimäärin 322 000 euroa vuodessa. Yhdysvaltalaispomojen keskiansiot jäivät vaivaiseen 235 000 euroon.

Brasilian huippusijoituksen takana ovat vahva valuutta ja reipas talouskasvu. Brasilian realin kurssi on jo pitkään vahvistunut dollariin verrattuna.

”Kymmenen vuotta sitten täkäläiset toimitusjohtajat tienasivat neljäsosan ulkomailla työskentelevien palkoista”, sanoo tutkimuksen tehnyt konsultti Christian Pereira.

Brasilian nopea talouskasvu on myös saanut yritykset kilpailemaan pätevästä työvoimasta rahalla. Brasiliassa yritysten välinen palkkakilpailu on muita maita aggres­siivisempaa.

Bonusten osuus brasilialaispomojen tienesteistä on huomattava. Keskimäärin pomo kuittasi viime vuonna bonuksia 112 000 euron edestä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!