Sähköyhtiö maksaa jos et käytä sähköä

Etelä-Afrikan sähköyhtiö on keksinyt ratkaisun aluetta piinaavaan sähköongelmaan.

Etelä-Afrikka. Valtio-omisteinen sähköyhtiö Eskom on keksinyt uuden tavan helpottaa Etelä-Afrikkaa piinaavaa sähköpulaa. Se on tarjoutunut maksamaan maassa toimiville ferrokromia jalostaville yrityksille siitä, että ne eivät käytä sähköä, vaan laittavat toimintansa jäähylle.

Ainakin Etelä-Afrikassa toimiva, ferrokromia jalostava International Ferro Metals on lehtitietojen mukaan sopinut sulkevansa väliaikaisesti ferrokromisulattonsa kaksi uunia. Yrityksestä kerrottiin Mail & Guardian -lehdelle, että tehty sopimus on yritykselle kannattava. Sähkön käyttämättä jättämisestä maksavaa summaa ei kuitenkaan kerrottu. Tuotantoa jatketaan taas toukokuussa.

Ferrokromi on rautaa ja kromia sisältävä seos, jota käytetään ruostumattoman teräksen raaka-aineena. Sen tuotanto on erittäin sähkösyöppöä.

Etelä-Afrikka on maailman suurin ferrokromin tuottaja. Maan sähköongelmat ovatkin viime vuosina heilutelleet ferrokromin maailmanmarkkinahintoja.

Eniten hallaa sähkön toimitusongelmat tekevät kuitenkin Etelä-Afrikan taloudelle. Toistuvat sähkökatkot heikentävät maan houkuttelevuutta sijoituskohteena ja vaikeuttavat kotimaisten yritysten toimintaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!