Artikkelikuva
Yulan Niu on hoitanut suomalaisia jo 16 vuotta.

Kansainvälinen kosketus Helsingissä

Anni Valtonen kävi akupunktiossa Nigaraguassa ja Helsingin Töölössä.

Olen Managuassa, Nicaraguassa, ja tullut tähän luontaishoitolaan mieheni työkaverin suosituksesta. Lääkäri on opiskellut Kuubassa, kovamaineinen kaveri. Hän voi varmasti auttaa minua, kahden pienen lapsen äitiä, migreenin ja unen puutteen riuduttamaa.

Mies käskee minut avaamaan suuni ja työntämään kieleni ulos. En tiedä mitä kieleni kertoo. Sitten hän tutkailee terveydentilaa silmistäni. Kysyy, onko munasarjoissani kipua. Ei niissä ole. Päässä vain.

Sitten hän käskee minut kapealle vuoteelle kyljelleni. Mitään sanomatta rojahtaa päälleni niin, että jotain yläselässäni rusahtaa.

Kun tulee seuraava kyljen vuoro, kroppani on jo hälytystilassa eikä suostu ottamaan vastaan yhtään rusautusta.

Alan miettiä, jäiköhän kuubalaisessa lääkärinkoulutuksessa jotain väliin? Kannattaisiko asiakkaalle kertoa, mitä on tälle tekemässä? Että mieli ja kroppa ehtisi valmistautua ottamaan hoidon vastaan? Ettei menisi entistä enemmän jumiin?

Seuraavaksi mies ohjaa minut toiseen huoneeseen ja käskee minut sängylle makuulle. Alkaa tökkiä neuloja selkääni. Aah – akupunktiota – tuttu juttu, ehdin miettiä tyytyväisenä. Nyt ainakin tiedän, mitä minulle ollaan tekemässä.

Kunnes sanaakaan sanomatta mies kytkee minut sähkövirtaan. Pomppaan säikähdyksestä noin metrin lavitsasta ilmaan. Jään makaamaan pedille sähköstä sykkivänä. Rentoutuminen on vaikeaa, en tykkää sähköstä. Miksi minulta ei kysytty mitään?

Hoitosessio kestää kaikkinensa noin puolitoista tuntia. En tietenkään muista mitä se maksoi. Ostin yrttiteetä ja kylmägeeliä.

Kävelin ovesta ulos, enkä tiennyt, olinko enemmän jumissa ennen hoitoa vai sen jälkeen.
Kokemus hoidetuksi tulemisesta kiinalaisen Yulan Niun vastaanotolla Helsingissä oli varsin erilainen. Akupunktioneulojen lisäksi sain verenkiertoa vilkastuttavaa imukuppihierontaa ja erityisesti niskan ja käsivarsien hierontaa.

Uskon, että Yulan Niu ja tässä lehdessä esitellyt kaksi muuta helsinkiläistä hoitajaa onnistuvat rentouttaman asiakkaansa kertomustani ansiokkaammin.

 

Lue tästä Kaisa Viitasen ja Katja Tähjän vierailuista kansainvälisissä hoitoloissa Helsingissä:

Rungtiwa Chomklin thai-hieronnassa Siluetti Spassa

Ghanalaisessa hieronnassa Edem Agbekey-Taylorin hoitolassa

Akupunktiohoidossa  Yulan Niun hoitolassa

 

Yulan Niu, 53
pitää omaa vastaanottoa.

Runeberginkatu 26, Helsinki.
Puh. 09-449147, www.kiinalainen.com
Hoito: tilanteen mukaan. Useimmiten akupunktiota, kuivakuppausta, hierontaa, guasha-lastalla sivelyä.

Yksi kerta kestää 1,5 – 2 tuntia.

Hinta: 50–55 euroa.

Kenelle? Yleiseen väsymykseen tai selkeisiin vaivoihin, kuten ihottumaan, migreeniin, iskiakseen tai pahoihin kuukautis­kipuihin.

 

Rungtiwa Chomklin, 34
työskentelee hierojana Siluetti Spaassa.

Pohjoisesplanadi 35. , Helsinki

P. 09 25254200, www.siluettispa.fi

Hoito: alkuun ruotsalaista hierontaa, sitten perinteinen thai-hierontaa.

Kesto: 1,5 tuntia.

Hinta: 245 euroa.

Kenelle? Ylellistä kokonaiselämystä kaipaavalle. Kimppalahjaksi juhlasankarille.

 

Edem Agbekey-Taylor, 38
vastaanottaa omassa hoitolassaan.

Lapinlahdenkatu 23 A, Helsinki.

P. 040 7515178.

www.inkuto.com

Hoito: perinteinen afrikkalainen inkwa -kokovartalohieronta.

Kesto: 1,5 tuntia. Hinta: 100 euroa.

Kenelle: totaalista rentoutumista kaipaavalle. Sopii etenkin talven kylmyydestä tai kuivasta ihosta kärsivälle.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!