Nepal häätää talonvaltaajat

Nepalin hallitus aikoo häätää tuhannet Katmandussa asuvat talonvaltaajat kodeistaan.

Nepal.Valtaajia tukevan Lumanti Support Group for Shelter -järjestön johtajan Lajana Manandharin mukaan talonvaltaajilla ei ole vaihtoehtoista asuinpaikkaa. Nykyiset valtaajat ovat muuttaneet pääkaupunkiin köyhältä maaseudulta 1950-luvulta lähtien.

”Olemme valmiit tappamaan itsemme pysäyttääksemme hallituksen puskutraktorit. Tämä on elämän ja kuoleman kysymys”, valtaajien asuinalueella Katmandun keskustassa yli 30 vuotta asunut Saru Magar sanoi uutistoimisto Irinille.

Viranomaiset ovat asettaneet tuhansia poliiseja valmiustilaan häätöjen toteuttamiseksi sen jälkeen, kun maan korkein oikeus hyväksyi häätösuunnitelman.

Toronton yliopiston tutkijan Sabin Ninglekhu Limbun mukaan hallituksen suunnitelma rikkoo kansainvälisiä ihmisoikeusnormeja ja YK:n asumiseen liittyviä periaatteita.

Hallitus ei ole tarjonnut talonvaltaajille vaihtoehtoista asumismuotoa, mutta se on luvannut heille vuokratukea kolmeksi kuukaudeksi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!