Kiinan maakunnille päästökatot

Kiinan keskushallinto määräsi tammikuussa ensimmäistä kertaa usean maakunnan ja kaupungin asettamaan katon hiilidioksidipäästöilleen.

Kiina. Kyseessä on ensiaskel kohti päästökauppajärjestelmän luomista Kiinassa, Felix Preston Chatham House -ajatushautomosta sanoi New Scientist -lehdelle.

Päästökatot koskevat muun muassa Pekingin ja Shanghain kaupunkeja ja Hubein ja Guangdongin maakuntia. Kiina ei ole asettanut kansallista päästökattoa, mutta se on sitoutunut rajoittamaan hiili-intensiteettiä. Tämä tarkoittaa bruttokansantuoteyksikköä kohden syntyviä hiilidioksidipäästöjä.

Kiinan viranomaiset ilmoittivat tammikuussa aikovansa myös verottaa hiilidioksidipäästöjä. Maan valtiovarainministeriön mukaan yhden hiilidioksiditonnin tuottamisesta verotetaan todennäköisesti noin 1,6 Yhdysvaltain dollaria. Päästövähennyksiä tekeville yrityksille annetaan verohelpotuksia.

Kiina on maailman suurin kasvihuonekaasujen tuottaja.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!