Muurahaiskäpy pelastettiin salakuljettajien kynsistä

Keiyon alueen riistanvartijat pelastivat harvinaisen muurahaiskävyn eläinten salakuljettajien kynsistä.

Salakuljettajat olivat pyydystäneet urospuolisen eläimen Kerion laaksosta, Rimoin luonnonsuojelualueelta. He olivat kuljettamassa sitä Iten kaupunkiin.

”Vartijat olivat saaneet vihjeen muurahaiskävyn kaappauksesta ja ja onnistuivat pelastusoperaation aikana pidättämään myös kaksi kolmesta salametsästäjästä”, kertoo riistanvartija John Ngalia Nairobi Star -lehdessä.

Ngalian mukaan rikollisilla oli tarkoitus kuljettaa muurahaiskäpy eläintenvälittäjälle. Välittäjällä puolestaan oli aikeena myydä muurahaiskäpy pimeillä eläinmarkkinoilla.

Pelastettua eläintä kävi hämmästelemässä myös paikallinen parlamentaarikko Lucas Chepkitony. Hän kehotti alueen asukkaita jatkossakin raportoimaan salametsästäjistä ja -kuljettajista riistanvalvojille.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!