Haitilaiset tervetulleita Brasiliaan

Brasila suosii haitista tulevia pakolaisia.

Brasilia. Tuhannet haitilaiset lähtevät maanjäristyksestä toipuvasta kotimaastaan Brasiliaan­, jonka talous kukoistaa.

Brasilia käännyttää monista maista tulevat köyhät työnhakijat takaisin kotimaahansa, mutta haitilaisten kohdalla se on tehnyt poikkeuksen.

”Haiti toipuu äärimmäisestä kriisistä, ja Brasilia kykenee auttamaan näitä ihmisiä. Brasilia on riittävän suuri ottamaan vastaan haitilaisia, jotka haluavat töitä”, ihmisoikeusviranomainen Valdecir­ Nicácio toteaa New York Timesille.

Brasiliassa on tarjolla työtä; työttömyysaste on historiallisen alhainen. Matalapalkkaisten alojen palkat ovat myös kasvussa.

Maailmanpankin mukaan köyhien brasilialaisten tulot kasvoivat 2003–2009 seitsenkertaisesti verrattuna rikkaiden tulojen kasvuun.

Los Angeles Timesin mukaan Brasilia on kertonut, että sen suunnitelmissa on ottaa vastaan tuhansia haitilaisia, mutta sen sijaan käännyttää rajalta ilman viisumia maahan pyrkivät perulaiset, ecua­dorilaiset ja bolivialaiset.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!