Puhvelit keskeyttivät koulutyön Keniassa

Puhveli-invaasio on pakottanut monet alueen peruskouluista sulkemaan ovensa.

Kenia. Puhveleiden invaasio Mwataten alueen kyliin on pakottanut monet alueen peruskouluista sulkemaan ovensa, kertoo kenialainen The Star -lehti. Kotiin ovat jääneet sekä oppilaat että opettajat.

Paikallisen opettajien ammattijärjestön sihteerin Rosalia Mkanjalan mukaan vanhempien oli pakko keskeyttää lasten koulunkäynti sen jälkeen, kun puhvelit ruhjoivat yhtätoista ihmistä. Kiukkuiset kyläläiset puolestaan ovat ottaneet hengiltä yksitoista puhvelia.

Mkanjalan mukaan opettajat ovat erityisen huolissaan pienimmistä oppilaista, jotka voivat lähestyä puhveleita, koska luulevat niitä lehmiksi.

Yli 300 puhvelin lauma ja joukko elefantteja on vaeltanut Mwataten kyliin kuivuuden ajamina vettä ja laidunnettavaa etsimään. Eläimet ovat lähteneet liikkeelle Taita-vuorten luonnonsuojelualueelta.

Keskimääräinen vuosittainen sademäärä Taita-vuorilla vaihtelee 500 millimetristä 1500 millimetriin. Sadekausia on kaksi vuodessa: maaliskuulta toukokuulle ja lokakuusta joulukuuhun. Tänä vuonna kuivuus vaivaa vielä marraskuussakin.