Puhvelit keskeyttivät koulutyön Keniassa

Puhveli-invaasio on pakottanut monet alueen peruskouluista sulkemaan ovensa.

Kenia. Puhveleiden invaasio Mwataten alueen kyliin on pakottanut monet alueen peruskouluista sulkemaan ovensa, kertoo kenialainen The Star -lehti. Kotiin ovat jääneet sekä oppilaat että opettajat.

Paikallisen opettajien ammattijärjestön sihteerin Rosalia Mkanjalan mukaan vanhempien oli pakko keskeyttää lasten koulunkäynti sen jälkeen, kun puhvelit ruhjoivat yhtätoista ihmistä. Kiukkuiset kyläläiset puolestaan ovat ottaneet hengiltä yksitoista puhvelia.

Mkanjalan mukaan opettajat ovat erityisen huolissaan pienimmistä oppilaista, jotka voivat lähestyä puhveleita, koska luulevat niitä lehmiksi.

Yli 300 puhvelin lauma ja joukko elefantteja on vaeltanut Mwataten kyliin kuivuuden ajamina vettä ja laidunnettavaa etsimään. Eläimet ovat lähteneet liikkeelle Taita-vuorten luonnonsuojelualueelta.

Keskimääräinen vuosittainen sademäärä Taita-vuorilla vaihtelee 500 millimetristä 1500 millimetriin. Sadekausia on kaksi vuodessa: maaliskuulta toukokuulle ja lokakuusta joulukuuhun. Tänä vuonna kuivuus vaivaa vielä marraskuussakin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!