Lämmintä arkea

Pentti Otsamon parhaimmiston vuosilta 1996-2010 kokoava teos käsittelee tavallisten ihmisten elämää lämpimän puhuttelevasti.

Pentti Otsamo (s.1967) on kokenut sarjakuvantekijä. Vuonna 1995 Suomen sarjakuvaseuran Puupäähatun saaneen Otsamon teoksista iso osa on julkaistu ensisijaisesti ulkomailla, kuten yhdysvaltalaisessa Drawn & Quarterly -lehdessä.

Eedenistä pohjoiseen ja muita kertomuksia kokoaa Otsamon parhaimmiston vuosilta 1996-2010. Sarjakuvien pituus vaihtelee sivusta useaan kymmeneen.

Otsamo käsittelee tavallisten ihmisten elämää ja yhteiskunnallisia ongelmia lämpimän puhuttelevasti. Selkeä piirrosjälki tuo mieleen Tintin seikkailut luoneen Hergén. Värimaailma vaihtelee mustavalkoisesta surumieliseen seepiaan ja pirteämpiin sävyihin.

Elämää sota-aikaan on syväulotteinen katsaus lasten elämään lähiössä. Runollinen Kivi paperi sakset käsittelee vanhemman välillä päämäärättömältä tuntuvaa arkea Aleksis Kiven mietteiden ja uutislainausten avustuksella.

Pentti Otsamo: Eedenistä pohjoiseen ja muita kertomuksia. Suuri kurpitsa 2012.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!