Kovan onnen rengas

Rahtikoneen renkaan edessä talousmahditkin kumartavat.

Brasilia. Yksi puhjennut rengas voi laittaa nousevan talousmahdin ulkomaankaupan hetkeksi nikottelemaan. Ainakin jos rengas on osa rahtikonetta.

Brasilialaisen Virancoposin lentokentän liikenne pysähtyi lokakuussa kahdeksi vuorokaudeksi, kun Miamista tulossa olleen rahtikoneen laskutelineissä oli vikaa. Kone pääsi maahan turvallisesti, mutta siipi maata viistäen.

Sitten tuli tenkkapoo. Vaikka liki kuudennes maan lentorahdista kulki viime vuonna Virancoposin kautta, kentällä on vain yksi kiitotie. Ja nyt sen kiitotien keskellä seisoi rahtikone.

Koneen siirto onnistui vasta kun soveltuva laitteisto saatiin kuljetettua toiselta paikkakunnalta. Operaatiota odotellessa jouduttiin perumaan noin 500 lentoa ja yli 25 000 matkustajaa jäi vaille matkaa, kertoo brasilialainen Folha de São Paulo -sanomalehti.

Siirtoa varten 130 tonnin painoinen siipirikkokone tuettiin laitteistolla, joka muistuttaa maallikon silmissä lähinnä pinoa jättikokoisia ilmapatjoja.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!