Kahvi houkuttelee kenialaisviljelijöitä

Monet viljelijät Keniassa vaihtavat peruselintarvikkeiden tuottamisen kahvinviljelyyn. Tämä saattaa vaarantaa ruokaturvan maassa, joka on yhä riippuvaisempi ulkomailta tuodusta ruoasta.

Kahvin suosio kasvaa erityisesti Rift Valleyn alueella maan länsiosassa. Rift Valley on maan vilja-aitta, josta suurin osa ihmisistä saa ruokansa, kertoo uutistoimisto Irin.

Toisen näkemyksen mukaan ruoantuotanto saattaisi hyötyäkin kahvinviljelystä, koska siitä saatavat voitot voitaisiin sijoittaa esimerkiksi parantamaan maissiviljelysten satoa.

Rift Valleyssa asuva viljelijä Joseph Kurui kertoo, että kahvista saa kymmenkertaisen voiton maissiin verrattuna.

YK:n ruoka- ja maatalousjärjestön FAO:n mukaan Kenian täytyy tänä vuonna tuoda maahan lähes 40 prosenttia enemmän viljaa kuin vuosi sitten. Kenialaisten peruselintarvikkeen maissin sadot ovat tippuneet lähes viidenneksellä.

Sekä kahvin että teen tuotantoa Keniassa uhkaavat ilmastonmuutoksen aiheuttamat kuivuusjaksot.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!