Heteroparaati São Pauloon?

Brasilian suurimmassa kaupungissa São Paulossa vietetään jatkossa vuosittain heteroseksuaalisuutta juhlistavaa päivää, mikäli kaupunginvaltuuston päätös saa pormestarin hyväksynnän. Päivä olisi vastine ympäri maailmaa vietettäville pride-tapahtumille, joissa puolustetaan homojen oikeuksia.

Esityksestä raportoinut Time kertoo, että heteropäiväidean isä on kaupunginvaltuutettu Carlos Apolinário. Hänen mukaansa tarkoitus on vahvistaa Brasilian ”murenevaa moraalia”. Apolinárion mukaan heteropäivällä ei vastusteta homoja, vaan homojen nauttimia etuoikeuksia. Esimerkkinä etuoikeuksista Apolinário mainitsee homopride-paraatin oikeuden kulkea São Paulon pääkadun Avenida Paulistan läpi, vaikka samaa ei sallita kristittyjen vuosittaiselle jättimarssille.

Suunnitelman vastustajien mukaan heteropäivä kasvattaisi homovastaisuutta ja seksuaalivähemmistöihin kohdistuvan väkivallan uhkaa. Brasilian vanhimman homojen oikeuksia puolustavan järjestön mukaan homoihin kohdistuva väkivalta on kaksinkertaistunut viime vuosina.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!