Näkökulmat

Kauan eläköön valtioliitto!

Kolme vuotta kestäneen kolumnistipestin jälkeen on aika sanoa näkemiin. Samalla minulle tarjoutuu mainio tilaisuus avata oma poliittinen kampanjani Suomen ja Kenian valtioliiton solmimiseksi – näiden kahden sisarellisen kansakunnan, joiden kohtaloiden koen niin läheisesti sitoutuvan toisiinsa.

Yhdistämällä molempien parhaat puolet luomme täydellisen yhteiskunnan, joka on valmiina maailman valloittamiseen.

Alkajaisiksi kenialaiset voivat osallistua monilla maukkailla ruokalajeilla ja vihanneksilla. Niiden avulla suomalaiset pääsisivät yliprosessoidun ruuan aiheuttamista allergioistaan.
Voisimme tarjota myös kunnon valmennusta pitkän­matkanjuoksijoille, koska Suomi on selvästi joutunut harha­teille sitten aikojen, jolloin Pekka Vasala ja Lasse Viren antoivat kyytiä meidän Kip Keinolle ja Ben Jipcholle.

Kaupanpäällisiksi kenialaiset voivat tarjota väriä, ääntä ja eloisaa katuelämää auttaakseen suomalaisia olemaan vähemmän estyneitä.

Afrikkalaisena maana Suomi voisi unohtaa tarpeettoman EU:n. Voisimme anteliaasti taata Suomelle tuottoisia sijoitusmahdollisuuksia dynaamiseen talouteemme niin, että Suomi voisi lopettaa rahan syytämisen hankalille kreikkalaisille ja italialaisille.

Suomi voisi puolestaan järjestää Keniaan ilmaisen julkisen liikenteen pienten lasten kanssa kulkeville vanhemmille ja rakentaa Yrjönkadun uimahalleja ja saunoja joka kaupunkiin.

Joulupukilla voisi olla kesämökki Mount Kenyalla ja hän voisi esitellä maastohiihtoa. Suomalainen asiantuntijaryhmä voitaisiin lähettää vetämään intensiivisiä työpajoja vaalien jälkeisen ikävystymisen organisoimiseen joka neljäs vuosi.

Totta kai Suomen armeija ilahtuisi päästessään taistelemaan Al-Shabaabia vastaan Somalian ja Kenian rajalle sen sijaan, että se hukkaa aikaansa odottamalla venäläisten hyökkäystä. Vaihdossa Kenia voisi tarjota Paavo Väyryselle Kitalen läheltä syrjäkylän, jossa hän voisi viimeinkin olla presidentti.

Ounastelen paljon kauniita asioita, joita Kenian ja Suomen liitto tuottaisi. Emme saisi vain kauniimpia vauvoja ja käsittämättömän Nairobi-Stadi-Sheng-Savo -slangin, vaan näen mielessäni myös uudet kansallispuvut, jotka voittaisivat kansainvälisiä muotikilpailuja. Liitto tuottaisi epäilemättä saaveittain olympiamitaleita. Katri-Helena voisi tehdä Eric Wainainan kanssa iskelmäyhteistyönä ”Vasten Mombasan auringon siltaa”, josta tulisi välittömästi maailmanlaajuinen hitti.

Suuri kiitos kolumnini lukijoille. On ollut ilo jakaa ajatuksia Maailman Kuvalehdessä. Nähdään seuraavassa Kenia-Suomi -liiton mielenosoituksessa!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!