Kulttuuripalat

Vihreä putiikki ja vastuullista matkailua.

Vihreää muotia

Putiikki näyttää juuri siltä kun pitääkin: vaaterekit ovat muodinmukaisesti hieman tyhjiä, itse vaatteet linjakkaita, paljon mustaa väriä ja hengittävyyttä.

Helsingissä avattiin alkuvuodesta boutique, joka on myös eettinen – pintamuotiakin kun sopii kierrättää. Vaaterekeillä roikkuu eettistä muotia Tanskasta ja edellisten kausien muotia huippumerkeiltä kuten Marc Jacobs tai Dior. Lisäksi liikkeeseen voi tuoda vaikkapa vanhan mekkonsa, josta stylistit kustomoivat uuden luomuksen, Jani Toivola The Greendressistä kertoo.

Hyllyllä lepää afgaaninaisten tekemiä huiveja, henkarissa roikkuu luonnonvalkoisia, käsinkoristeltuja shaaleja. Toivola sanoo, että niiden tuotto menee suoraan Kabuliin, jossa Afghan hands -järjestön pääkeskus sijaitsee. Varoilla maksetaan käsityöläisnaisten palkat ja ennen kaikkea järjestetään heille koulutusta.

The Greendressin hinnat ovat boutique-tasoa ja ilmassa leijuu tietty ylellisyys. Eettisyys antaa lisäarvon, josta kuluttaja on valmis maksamaan. Mutta ideaalitulevaisuudessa sitä ei tarvitse muodin maailmassakaan toitottaa. ”Näen ja toivon, että eettisyys tulisi luonnolliseksi osaksi brändejä”, Toivola korostaa.

Marie Kajava

www.thegreendress.fi

Voiko vastuullisesti matkustaa?

Reissujalkaa kutittaa yhä useam

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!