Kauniita lastenhoitajia ja hyväksikäytettyjä työntekijöitä

Viha-rakkaussuhteet kukoistavat naapurikansojen välillä ympäri maailmaa.

Kavita Sukanandan, 23

Toimittaja, Malesia

”Malesialaisten mielestä filippiiniläiset ovat kauniita ihmisiä, jotka puhuvat englantia ihanalla brittiaksentilla. Filippiiniläiset vientituotteet ovat tärkeässä roolissa malesialaisten arkielämän helpottamisessa, etenkin iltapäivisin. Silloin kauniit filippiiniläiset naiset hoitavat malesialaisia lapsia ja kauniit filippiiniläiset miehet – erityisesti näyttelijä Jericho Rosales – viihdyttävät malesialaisia kotirouvia suosituissa television saippuaoopperoissa. Filippiiniläiset lastenhoitajat ovat suositumpia kuin indonesialaiset, nimenomaan miltei täydellisen englannin kielensä vuoksi. Malesian ylempään keskiluokkaan kuuluvat vanhemmat palkkaavat lapsilleen filippiiniläisiä hoitajia, koska haluavat, että lapset omaksuvat hoitajansa kielitaidon.”

Judy Dorothy B. Marcados, 23

Yhteisönkehitysvirkailija, Filippiinit

”Matkustin kerran ystäväni kanssa minibussissa, jossa kaksi tavallisen näköistä nuorta naista keskusteli kiihkeästi. Aluksi ajattelin, että kyseessä oli filippiiniläinen murre, mutta ystäväni kertoi minulle, että he olivat malesialaisia opiskelijoita. Mieleeni tuli heti kuva karkotetuista maanmiehistämme, jotka unelmoivat elämästä Malesiassa. Vuodesta 2001 lähtien Malesian hallitus on karkottanut maasta laittomia filippiiniläisiä työntekijöitä. Media tuo usein esiin sydäntäsärkeviä tarinoita filippiiniläisten hyväksikäytöstä Malesian työmarkkinoilla. Heidän ainoa rikoksensa lienee mahdollisuuksien etsiminen ja luottaminen Malesian hallitukseen.”

Julkaistu Kumppani-lehdessä 8/2008

Muut Kumppani-lehden linkit

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!