Näkökulmat

Uusi luuta

Ilkka Lehdonmäki arvelee, että ei ole ilmaisia lounaita, vaikka ministeriöön saatiinkin uusi Eurooppa- ja maahanmuuttosalkku.

Matti Vanhasen toisen hallituksen ministereiden valinnasta voi olla montaa mieltä, mutta yksi päätös ainakin minua lämmittää: Astrid Thors ja ennen kaikkea hänen haltuunsa uskottu uusi Eurooppa- ja maahanmuuttoministerin salkku. On hienoa, että Suomeen saatiin maahanmuuttoasioihin keskittyvä ministeri. Kun erityyppinen maahanmuutto on yhden ministerin käsissä, luulisi turhan tempoilun maahanmuuttopolitiikan kohdalla loppuvan.

Ilmaisia lounaita ei kuitenkaan ole. Nyt koko maahanmuutto keskitetään sisäministeriöön, kun se ennen oli myös työministeriön vastuulla. En epäile hetkeäkään, etteikö sisäministeriö pystyisi ja voisi huolehtia maahanmuutosta. Siirtyväthän asioi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!