Kirjavinkit

Christian Jokinen & Anssi Kullberg
Separatismi ja islamismi
KUSTANNUS OY SUOMEN MIES 2006
ISBN 952-9872-44-5

Kansallismielinen liikehdintä ja islaminusko kietoutuvat toisiinsa kymmenissä konflikteissa Kosovosta Kashmiriin. Teos tarjoaa yllättäviä taustatietoja ulkomaanuutisista tuttuihin kriiseihin. Siinä todella mennään pintaa syvemmälle: kirjassa on lähes 1 500 lähdeviitettä.

Nelson Lichtenstein (toim.)
Wal-Mart, globalisaation kova ydin
TSL 2006
ISBN: 951-701-509-7

Nopeammin, halvemmalla ja heikommin työehdoin – Wal-Mart -kauppaketju on noussut taloudellisen globalisaation lippulaivaksi. Jos kirjan kirjoittajat ovat oikeassa, Wal-Martin esimerkki ohjaa myös Suomen suuntaa, vaikka ketju ei ole tänne vielä rantautunut.

Asta Tillander
Ammagaru. Aune Hynyn elämä
OTAVA 2006
ISBN-13: 978-951-1-21221-8

Helluntaievankelista Aune Hyny asui ja työskenteli Intiassa suurimman osan elämästään, yli 50 vuotta. Kun hän kuoli vuonna 2004, maan sanomalehdet kutsuivat häntä Etelä-Intian äiti Teresaksi, enkeliksi ja timantiksi. Ammagaru perusti lastenkoteja ja seurakuntia ja oli tuhansille ihmisille ”Mother Hyny”.

Julkaistu Kumppani-lehdessä 1/2007

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!