Amy Chua
Maailma liekeissä
Globaali markkinatalous, demokratia ja konfliktit
LIKE 2006
ISBN 952-471-639-9

Yalen yliopiston lakitieteen professori Amy Chua esittää, että nopeasti istutettu ”vaalidemokratia” ja nopeasti avatut markkinat ovat tuhoisa yhdistelmä. Silloin pieni ja rikas etninen vähemmistö, kuten kiinalaiset Kaakkois-Aasiassa, on helppo maalitaulu, kun köyhä enemmistö pääsee vaaleissa valtaan.

Heikki Saure
Wilson Kirwa. Juoksijasoturin ihmeellinen elämä
OTAVA 2006.
ISBN 951-1-21188-4

Sankaritarinoita juoksuradoilta ja savanneilta riittää, kun Wilson Kirwa tarinoi elämästään Afrikassa ja Suomessa. Suomenmestaruuksia kahminutta juoksijaa käsittelevässä kirjassa kerrotaan niin maahanmuuttajan asemasta, huippu-urheilun erikoisuuksista kuin leijonan metsästämisestäkin.

Annu Kekäläinen
Valkoista mustalla – kertomuksia väristä, väkivallasta ja vaeltamisesta
PIENI KARHU 2006
ISBN 952-5321-30-4.

Valkoista mustalla sisältää kymmenen toisiinsa limittyvää omaelämäkerrallista Etelä-Afrikkaan sijoittuvaa tarinaa. Kirja maalaa kuvaa maasta, jossa apartheidin arvet hohtavat paljaina mutta jossa ihmisten elämänhalu kuitenkin voittaa ongelmat.

Julkaistu Kumppani-lehdessä 12/2006

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!