Kirjavinkit

Wangari Maathai:
Unbowed. A Memoir.
Alfred A. Knopf 2006.
ISBN 0-307-26348-7

Nobelin rauhanpalkinnon 2004 voittanut kenialainen järjestöjyrä ja poliitikko vie lukijan omaelämänkerrassaan kädestä pitäen afrikkalaisesta kylästä yhdysvaltalaiseen yliopistomaailmaan ja takaisin Keniaan, jossa hän nyt toimii toisena ympäristöministerinä.

Sven Lindqvist:
Terra Nullius – Matkalla ei-kenenkään-maassa.
Pequod 2006.
ISBN 952-99259-3-X

Lindqvist ajaa takaa Australian menneisyyden haamuja löytääkseen avaimen aboriginaalien tulevaisuuteen. Kilometrejä kertyy 12 000, joiden kuluessa kirjailijan analyyttisen veitsen alle joutuvat niin siirtomaahallinto, antropologit kuin moderni maailmanpolitiikkakin.

Paul Roberts:
Kun öljy loppuu – Uuden energiatalouden vaihtoehdot.
Edita 2006.
ISBN 951-37-4575-9 Talous tarvitsee yhä enemmän öljyä, joka hupenee ja kallistuu. Fossiilisiin polttoaineisiin perustuva talouskasvu alkaa olla tiensä päässä. Yhdysvaltalainen taloustoimittaja ruotii ennakkoluulottomasti ydinvoimaa, uusiutuvia energianlähteitä ja parhaita visioita tulevaisuudelle.

 

Julkaistu Kumppani-lehdessä 11/2006

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!