Resepti: Nepalilainen kasvismomo

Kuoritaikina:

3 kuppia jauhoja
1 ruokalusikallinen öljyä
1 kuppi vettä
ripaus suolaa

Täyte:

3 kupillista vihanneksia (pinaattia, kukkakaalia, porkkanaa, herneitä, retiisiä, paprikaa) hienoksi hakattuna
1 kupillinen sipulia hienoksi hakattuna
½ kupillista ruohosipulia hienoksi hakattuna
½ kupillista korianteria hienoksi hakattuna
teelusikallinen murskattua valkosipulia
teelusikallinen tuoretta inkivääriä murskattuna
½ teelusikallista anisruohoa
½ teelusikallista kurkumaa
1 teelusikallinen vastajauhettua mustapippuria
3 tuoretta punaista chiliä hienoksi hakattuna
1 kupillinen (nepalilaista) paneer-juustoa, karkeaksi murskattuna
2 ruokalusikallista puhdistettua voita
½ teelusikallista sarviapilaa
½ teelusikallista vesi-jauhoseosta suurustamiseen
suolaa maun mukaan
 

Taikina:

Sekoita suuressa astiassa jauhot, öljy, suola ja vesi. Sekoita hyvin ja tasaiseksi. Anna seisoa puolisen tuntia peitettynä. Alusta taikina vielä hyvin ennen leipomista.

Täyte:

Kuumenna puhdistettu voi ja paista sarviapilaa kunnes se tummuu. Lisää sipulit ja paista kevyen vaaleanruskeiksi. Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri ja chilit. Paista puoli minuuttia. Lisää vihannekset ja paista, kunnes ne hieman pehmenevät – varo paistamasta vihanneksia liikaa. Suolaa ja pippuroi vihannessekoitus. Lisää juusto, ruohosipuli ja korianteri, sekoita hyvin. Suurusta vihannessekoitus ruokalusikallisella vesi-jauhoseosta. Sekoita tasaiseksi. Siirrä vihannesseos kulhoon, peitä ja anna seisoa jäähtyä vähintään tunnin ajan.

Valmistus:

Alusta vielä taikina ja jaa se palloiksi. Pyöritä pallot kämmenissä ympyräksi ja painele sitten kevyesti levyiksi jauhotetulla alustalla. Anna kohota vielä hetki ja kauli levyiksi. Jätä keskiosa paksummaksi kuin reunat.

Täytä taikinalevyt valmiilla täytteellä. Muotoile nyyteiksi tiiviisti, jotta mehevyys säilyy. Kuumenna höyrykeitin ja voitele sen reunat öljyllä. Höyrytä vesihöyryssä noin kymmenen minuuttia ja tarjoa heti.

 

Ilmestynyt Kumppanissa 4/2004

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!