Mahdollisuuksien Amerikka

Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa järjestää Mahdollisuuksien torin vuosittain. Tällä kertaa tapahtuma sijoittui Katajanokalle Ulkoministeriön kehitysyhteistyö- osaston kanssa Wanhassa satamassa järjestetyn Lattarit läheiseksi -tapahtuman rinnalle. Yhteensä noin 150 kansalaisjärjestöä esitteli toimintaansa Mahdollisuuksien torilla ja Wanhassa satamassa.

Monelle järjestölle vuosittainen Mahdollisuuksien tori on tärkeä tapahtuma, jossa esitellään omaa järjestöä, luodaan uusia yhteyksiä ja tavataan muiden järjestöjen aktiiveja.

Erilaiset järjestöt muodostavat yhdessä värikkään ja rennon koko perheen monikulttuurisen karnevaalitapahtuman, josta on tullut jo perinne.

Tuttujen vetonaulojen, järjestöjen myymän herkullisen ruoan ja afrikkalaisten rumpuryhmien lisäksi Katajanokan mahdollisuuksien torilla järjestettiin muun muassa Kylän pitäjät -liveroolipeli rahasta ja vallasta, jonka avulla toriyleisölle ja roolipelin osallistujille elävöitettiin kehitysmaiden köyhyys- ja velkaongelmien taustoja pienen ihmisen näkökulmasta.

Tänä vuonna järjestöjen kehitysyhteistyötä ja monikulttuurista toimintaa esitteleviä Mahdollisuuksien toreja järjestettiin 17 paikkakunnalla, suurin osa samassa viikonvaihteessa.

Ensi vuonna Helsingin Mahdollisuuksien tori järjestetään Maailma kylässä -festivaalin yhteydessä.

Ulkoministeriön kehitysyhteistyöosaston Lattarit läheisiksi -tapahtuma oli runsas kavalkadi erilaisia tapahtumia aamu-ja iltapäivän seminaareista seminaareista iltojen hikisiin latinorock- ja salsabileisiin.

Tapahtumaan oli kutsuttu useita Latinalaisen Amerikan merkkihahmoja elämän eri saroilta. Kumppanin toimitus esittelee viikonlopun vieraita ja tapahtuman antia.

Ääni Liman kaupunkiviidakosta
Sandinismin etiikka haussa