Maailma paloina: Mount Everestiä siivotaan

Toukokuun ajan on maailman korkeinta vuorta Mount Everestiä siivonnut nepalilaisten ja saksalaisten ympäristöopiskelijoiden ryhmä. Se on 23 siivouspäivän aikana kerännyt 1500 kiloa jätettä alas Katmanduun tuotavaksi ja kierrätettäväksi.

Vuosien varrella Mount Everestin rinteet ovat täyttyneet kiipeilijöiden jätteistä. Nepalin hallitus on asettanut kaikille kiipeilyryhmille 4 000 dollarin ympäristötakuun, joka palautetaan jos ryhmä voi osoittaa tuoneensa kaikki jätteensä takaisin. Siitä huolimatta useimmat ryhmät jättävät jälkeensä vuoren rinteille happisäiliöitä, telttoja ja elintarvikepakkauksia.

Maailman Palat Kumppanissa 3/99:
Mount Everestia siivotaan
Tansanian heimopäälliköt koolle
Maagista realismia viikottain
Taksvärkki teki Mosambikiin 17 koulua
Kun padonrakennus ei kannata
Ruotsi asetti katon kehitysavulle
Alan Garcia yrittää paluuta politiikkaan
Koulutus kannattaa
Optiohäly nousi Etelä-Afrikassa
Tuima rommitaistelu Yhdysvalloissa
Vaarallista journalismia

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!