• 30.8.2024

    Endeemisiä puita, loputtomia rantoja ja dyynejä – Sokotra on paratiisisaari kuin toiselta planeetalta

    Afrikan sarven kyljessä sijaitseva Sokotra on koskematon saari, jossa luonto tulee lähelle. Matkustaminen saarella tapahtuu osana ryhmää, ainakin toistaiseksi.

  • 28.8.2024

    Venezuelasta on paennut lähes kahdeksan miljoonaa ihmistä: ”Haluaisin palata takaisin kotiin, mutta en niin kauan, kun olemme vankeja”

    "Mummoni haluaa nähdä minun palaavan vapaaseen Venezuelaan", lukee mielenosoittajan kyltissä Barcelonassa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana diktatuuriksi muuttuneen Venezuelan vilpilliset vaalit ovat saaneet ihmiset kerääntymään kaduille.

  • 28.3.2024

    Päivi Veistiö on kuolindoula, joka haluaa varmistaa, ettei kenenkään ole pakko kuolla yksin: ”Tekee todella hyvää ymmärtää, että me olemme täällä vain käymässä”

    Suomeen on juurtumassa aivan uusi ammatti, kuolindoulat. Yksi heistä on Päivi Veistiö, joka haluaa erikoistua lapsiperheiden tukemiseen kuoleman kohdatessa. Kuolindoulailmiön saapuminen Suomeen kertoo tutkijoiden mielestä myös kuolemankulttuuristamme.

  • 14.3.2024

    Palermon kirjava ja kaoottinen torialue Ballarò ihastuttaa ja kauhistuttaa – Podcastin neljännessä jaksossa selviää, miksi Ballarò houkuttelee ihmisiä ympäri maailmaa

    Maailman ääniä -podcastin neljännessä jaksossa toimittaja Mira Selander kertoo Ballaròsta, Palermon monikulttuurisesta torialueesta.

  • 12.3.2024

    Kaksikymmentä vuotta sitten Kaakkois-Aasian tsunami järkytti maailmaa – Indonesian Acehissa tuhon jäljet näkyvät ja tuntuvat yhä: ”Kaikki, minkä eteen olimme tehneet töitä vuosikaudet hävisi hetkessä”

    Vuoden 2004 tapaninpäivä muistetaan ympäri maailmaa Kaakkois-Aasiaan iskeneestä tsunamista. Yli 200 000 ihmistä kuoli ja miljoonat menettivät kotinsa. Indonesialaiset Wati ja Saputra selvisivät täpärästi tsunamista, mutta sen varjo roikkuu yhä heidän yllään.

  • 14.2.2024

    ”Älä osta mitään turhaa: paras vaate on jo kaapissasi” – Pukhraj Ranjan haluaa tehdä muotialasta eettisemmän 

    Suomalaisintialaisen Moi Namaste -vaatebrändin perustaja Pukhraj Ranjan ei pelkää kritisoida muotialaa. Työnsä kautta hän haluaa taata, että hänen kotimaansa naiset ja perinteiset käsityöläiset saavat reilun korvauksen työstään.

  • 13.2.2024

    Maailmanluokan klubilla 28.2. kysytään mitä ilmastolle kuuluu – keskustelussa mukana lumilautailija Siv Knudsen ja toimittaja Riikka Suominen

    Ensimmäistä kertaa Ravintola Tannerissa, Helsingissä, järjestettävällä Maailmanluokan klubilla perehdytään ilmastokysymyksiin. Keskustelu alkaa klo 18, jonka jälkeen ilta jatkuu kuubalaisella musiikilla.

  • 12.2.2024

    Maa katoaa meren alle, käyttövesi on pilalla, kookospuut ja kalat ovat poissa – Indonesian Pulau Pari -saaren asukkaat kärsivät ilmastokriisistä: ”Kotimme uppoaa. Missä me asumme?”

    Kalastajien kodin ja turistien suosiman Pulau Parin saaren elämä ei ole entisellään. Ilmastokriisi on vaikuttanut saareen monella tavalla. Asukkaat yrittävät pelastaa kotinsa vapaaehtoisvoimin, mutta työtä on paljon.

  • 9.2.2024

    Tango muuttaa argentiinalaista yhteiskuntaa: ”Kuka tahansa tuleekin milongaani, hänellä pitää olla hauskaa – olipa hän homo, hetero, nuori tai vanha”

    Buenos Airesissa on jo parinkymmenen vuoden ajan järjestetty tangofestivaalia, jossa rikotaan heteronormatiivisia asetelmia. Festivaali tuo yhteen ihmisiä kymmenistä maista.

  • 8.2.2024

    Someaktivisti ”Pikakahvimemegirl” kyllästyi kuulemaan rikkaiden vinkkejä köyhille – nyt neuvoja jakaa köyhä

    Helsinkiläinen Alma Tuuva, 31, on tullut tunnetuksi pitämästään leikkisästä ja yhteiskuntakriittisestä Pikakahvimemegirl-tilistä Instagramissa. Marraskuussa 2023 hän julkaisi meemin, jossa oli teksti: ”Jos mediassa on aina rikkaiden säästövinkkejä köyhille, nii sit vois olla kans köyhien vinkkejä rikkaille et miten olla vähemmän kusipää”. Kysyimme Tuuvalta vinkkejä rikkaille.