• 3.9.2007

  CAP ohjaa avun sitä kipeimmin tarvitseville

  Maailma suuntaa katseensa vain muutamaan kipupisteeseen kerrallaan monen muun unohtuessa. CAP on väline, jonka avulla pannaan hädät tärkeysjärjestykseen.

 • 3.9.2007

  Eksoottinen tanssi suomalaisessa jumppasalissa

  Vaikka suomalaisia tanssiessa ujostuttaakin, etnisten tanssien opettajat saavat saleihinsa lukuisia innokkaita aloittajia. Monen natiiviopettajan opetustyyli poikkeaa suomalaisesta, mutta uudet opettelun tavat myös auttavat liikkeiden oivaltamisessa. Opettajia yhdistää haaste säilyttää tanssi alkuperäisessä muodossaan sen synnyinsijan ulkopuolella.

 • 3.9.2007

  Singaporen sorretut siirtotyöläiset vaativat tasa-arvoa draaman avulla

  Singaporeen saapuu huomattava määrä siirtotyöläisiä naapurimaista. Vauraat paikalliset eivät kuitenkaan halua hyväksyä tulijoita osaksi paikallista yhteisöä ja pitävät näitä tyhminä ja kouluttamattomina. Vastalauseeksi siirtolaiset ovat perustaneet taideyhdistyksen. Näytelmän välityksellä he pyrkivät tuomaan esiin lahjakkuuttaan ja muuttamaan asenteita.

 • 3.9.2007

  Nuubialaiset, unohdettu urbaani heimo

  Nuubialaiset ovat Kenian ainoa perinteiltään urbaani heimo. Silti Kenian viranomaiset eivät tunnusta heimon olemassaoloa.

 • 3.9.2007

  Koulu opettajien silmin

  Kumppani selvitti, minkälaisissa olosuhteissa eri maiden opettajat työskentelevät.

 • 3.9.2007

  Saadaanko Kambodzhan kansanmurhaajat tuomiolle?

  Kambodzhan kansanmurhasta vastuussa olevia on haluttu oikeuden eteen jo vuosikymmenten ajan. Vasta nyt on ensimmäisten syytteiden aika, ja tuomioita joudutaan odottamaan ainakin ensi vuoteen. Kidutettuja on hengissä enää viisi, mutta lähes puolet kambodzhalaisista kärsii edelleen kansanmurhasta juontuvista traumoista.

 • 3.9.2007

  Pieniä, suuria suruja

  Onko rikkaaseen länsimaahan syntyneellä oikeus ärsyyntyä pikkuasioista, kun samaan aikaan afrikkalainen kyläläinen murehtii kotinsa tuhoutumista? Heta Muurinen pohtii, missä määrin köyhän ja rikkaan pallonpuoliskon ongelmia voidaan suhteuttaa toisiinsa.

 • 3.9.2007

  Torimyyjä kiirehtii Guatemalan ylängöllä

  Guatemalan Antiguassa rikkaat täyttävät ostoskorinsa köyhien tuotteilla. Lähiseudulla työskentelevät lounastavat mielellään torin antimilla, mutta kiireisten myyjien oma lounas jää usein väliin. Mustat tortillat ovat erityisen herkullisia, ja tullaan torille nauttimaan oluttakin.

 • 3.9.2007

  Kangastuksia likinäköisille

  Kirjoittaja punnitsee kehitysavun ja kauppasopimusten välistä suhdetta. Kehitysapua antavan EU:n ehdottaessa vapaakauppasopimusta Afrikan johtajat ovat taipuvaisia suostumaan, sillä näin he ajattelevat varmistavansa avunsaannin myös jatkossa. Pitkällä tähtäimellä vapaakauppasopimukset saattavat kuitenkin merkitä maiden oman tuotannon romahtamista.

 • 3.9.2007

  Kiista punainen risti -tunnuksen käytöstä

  Yhdysvalloissa yritysjätti Johnson & Johnson haastoi Amerikan Punaisen ristin oikeuteen omana tavaramerkkinään pitämänsä punainen risti -tunnuksen käytöstä.