• 17.6.2011

    Miksi norjalainen lohi fileoidaan Thaimaassa?

    Kehitysmaiden alhainen palkkataso ja yritysten nauttimat veroedut ajavat länsimaille tuotettua ruokaa ympäri maailmaa, sanoo Henri Lindholm.

  • 18.5.2011

    Ilmasto lämpenee – ruoka kallistuu

    Ruoka kallistuu ja ruuan tuotanto vaikeutuu. Kumpaakin ilmiöön löytyy yhteinen selittäjä: ilmaston lämpeneminen.

  • 4.5.2011

    Brasilialainen broileri rampauttaa työntekijät

    Vähärasvaista broilerinlihaa pidetään terveellisenä, mutta lihatehtaalla työskenteleminen ei sitä ole – ainakaan Brasiliassa.

  • 1.4.2011

    Kelpo kapine: Muna

    Pääsiäisenvietossa munalla on näkyvä rooli.

  • 1.4.2011

    Maailma maistuu Amsterdamissa

    Amsterdamissa asuu väkeä peräti 177 maasta. Parhaiten kansainväliseen kaupunkiin tutustuu syömällä.

  • 23.3.2011

    Brasilialla riittää eväitä globaalin ruokapulan torjuntaan

    Brasiliassa maataloustuotannon odotetaan kasvavan enemmän kuin missään muualla maailmassa.

  • 9.3.2011

    Kuluttaja voi vaikuttaa kalakantoihin

    Jo miljardi ihmistä saa eläinvalkuaisensa
    pääosin merestä.

  • 16.2.2011

    Kallistuva ruoka uhkaa kaataa hallituksia

    Viime aikojen levottomuudet arabimaissa ovat muistutus siitä, miten hauraita rakennelmia valtiot lopulta ovat, kirjoittaa Lester Brown.

  • 4.1.2011

    Lupausten aikaan

    Uuden vuoden alkaessa on tapana tehdä lupauksia.

  • 1.12.2010

    Uusi ekoliha on nyt täällä

    Hyönteiset ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto eläinproteiinin lähteeksi.